Ostatnio obejrzałem to anime, i powiem tak. ,,Nic dodać nic ująć" Nie zrobiło to na mnie mega wrażenia, temat nie jest oklepany, ale nie jest też nowatorski, Fani anime kochają intrygi w których głównych bohater jest piep*zonym Mózgiem i dostaje jakąś moc która ma ograniczenia, i zaczyna się wszystko plątać,a widz patrzy jak on/czy z tego wybrnie.(idealny przykład: Death note, czyli drugi w rankingu anime zaraz po Geass) O czym myśle? Nie o sesji, bo to za mało, NIE o zmianie systemu bo to za dużo. Myśle o czymś co trudno mi na chwile obecną zdefiniować. Nie mówie że chce to wprowadzić, tylko poznać wasze zdanie. Co byście zrobili gdyby się okazało że z Europy/azji na kontynent Blue Entropi Przylatują zmechanizowane oddziały jakiegoś kraju, uzbrojeni w mechy wypierają w krótkim czasie Destro i odbuduwują cały kraj, jednakże wcześniejszych mieszkańców(Mutki,klony,androidy etc.) Sprowadzają do rangi podludzi, a kontynent kolonizują mieszkancy IMPERIUM/CESARSTWA które wyparło Destro. Zaczynają się prześladowania, ale też rozgrywka nie przypomina survivalu, a bardziej intrygi. Wiem że to może być trudne do ogarnięcią, przez sposób w jaki się wysławiam, ale co o tym myslicie?
Od tego są gry autorskie. Za daleko zmodyfikuje się Roboticę, i przestanie się grać w Roboticę, a zacznie w jakąś dziwną hybrydę pomysłów. Takie jest moje zdanie.
Oczywiście, nic ci nie przeszkadza w stworzeniu swojej własnej modyfikacji.
Ten wpis został zmieniony przez Gerwazy w January 15, 2012 12:08:44 AM CET"