Witam, chciałbym dowiedzieć się czy ktoś z grona forumowiczów korzysta z Onlive.
Dla osób które nie wiedzą co to:
OnLive – platforma do gier typu wideo na życzenie . Cała gra odbywa się na zdalnym serwerze, a zrenderowana treść przesyłana jest do użytkownika za pomocą szybkiego łącza internetowego. Do gry wystarczy telewizor z prostą przystawką lub komputer o bardzo małej mocy obliczeniowej (jakikolwiek komputer . Wszystkie gry w serwisie są dostępne w formacie 720p. OnLive zaleca łącze internetowe 5 Mbit/s lub szybsze, a absolutne minimum to 3 Mbit/s. Serwis został uruchomiony 17 czerwca 2010 w USA. (Info z wikipedii :D)
Link do programu :www.onlive.com
Ciekaw byłem ile osób z tego korzysta. Wciągnołem juz w to kilka osób, jak jest jakiś event to se na multi pogramy. Tu pytam bo ktoś mógłby dołączyć albo sprawdzić co to (w polsce jest to strzsznie mało znane), przy okazji rozpowszechniam to .:)
Może nawet bym spróbował w to wejść, ale mam za słaby komputer. I nie chodzi mi o internet, bo 2 MB/s przy czasami wahającym (mam radiowy) łączu 256 KB/s chyba spokojnie by na to wystarczyło.
No przy lekkim cięciu...
Ten wpis został zmieniony przez MeFisto w January 12, 2012 3:20:17 PM CET"Jeżeli ma się wolniejszy net są tylko opóźnienia (sam się przekonasz)i lekkie rozmazanie (rzadko). Radzę wyłączyć wszystkie programy korzystające z internetu.
Ten wpis został zmieniony przez Rati w January 12, 2012 5:53:00 PM CET"